ITT a hatalmas bejelentés a LIDL-nél! Óriási változással kell számolnia mindenkinek - ÍME a részletek:

ITT a hatalmas bejelentés a LIDL-nél! Óriási változással kell számolnia mindenkinek - ÍME a részletek:


A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg! élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszer-pazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseinek körét. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálja vásárlóinak – olvasható a diszkontlánc közleményében.

A Lidl Magyarország novemberben Budapesten elindította a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak.

A 3,5 kilogrammos zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat mindösszesen 399 forintért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatóak lesznek várhatóan 2023. február végével.

A Lidl Magyarország folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését – írták. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok – során arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszer-felesleget. Ennek érdekében a vállalat élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testreszabott megrendelésektől, az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszer-adományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek komposztálás által, valamint biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.

Forrás

AKTUÁLIS