Megjött! Szakad a hó Magyarországon! Itt már 10cm esett! Ezekben a megyékben még több havazás várható:

Megjött! Szakad a hó Magyarországon! Itt már 10cm esett! Ezekben a megyékben még több havazás várható:


Nemcsak a magasabban fekvő tájakon, a Dunántúl nyugati részen az alacsnyabb szinteken is szépen fehéredni kezdett a táj. Ahol még nem emelkedett fagypont fölé a hőmérséklet, megmaradt a hó egy kis adventi hangulatot varázsolva.

Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékkal. Eső, helyenként havas eső, az Alpokalján és a Bakonyban kisebb havazás várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 1-5 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, borongós lesz az ég, keleten, északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Nyugaton kisebb mennyiségű csapadék előfordulhat eső, néhol havas eső formájában. A délkeleti, keleti szél a dunántúli és középső tájakon több helyen feltámad, másutt gyenge, mérsékelt lesz. Napközben 4-9 fok várható.Vasárnap sok felhő lesz fölöttünk, eső napközben főként délen és a Dunántúlon alakulhat ki. A keleties szelet a Dunántúlon és a középső tájakon kísérhetik élénk, erős széllökések. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Hétfőn sem várható jelentős változás, helyenként újra szükség lehet az esernyőkre, a nap csak kevés helyen, rövid időre süthet ki. Többfelé szeles lesz az idő. Délután 3-9 fokra van kilátás. Keddre nagy területen alakulhat ki sűrű köd, ami a Dunántúlon tartós lehet, másutt több-kevesebb napsütés ígérkezik.

Szentgotthárd, bapuka981

Szentgotthárd, idokep89

Zalaszabar, Takács Ákos


Forrás

AKTUÁLIS