Most érkezett a szörnyű hír. Elhunyt a népszerű zenekar frontembere

Most érkezett a szörnyű hír. Elhunyt a népszerű zenekar frontembere


63 éves korában elhunyt Terry Hall, a brit Specials zenekar frontembere, írja a Guardian. A Specials az 1980-as évek egyik meghatározó brit zenekara volt, akik a jamaicai gyökerű ska zenét kombinálták popzenei elemekkel.

Hall Coventryben született, és kifejezetten nehéz körülmények között nőtt fel. Hiába volt tehetséges focista és kifejezetten jó tanuló, a szülei nem támogatták, ezért már 14 évesen kénytelen volt építkezéseken dolgozni és otthagyni az iskolát. 2019-ben pedig elárulta, hogy 12 évesen egy franciaországi iskolai kirándulás során egy pedofil bűnbanda elrabolta. Emiatt a tinédzserévei nagy részét súlyos depresszióban töltötte, 13 évesen pedig már váliumot szedett.

A 1970-es évek végén csatlakozott a korábban Coventry Automatics néven működő, majd Specialsre váltó zenekarba énekesként. A Gangster című számukkal már országos rádiós játszásokat értek el, az 1979-es debütáló albumukon pedig olyan későbbi nagy slágerek szerepeltek, mint a Too Much Too Young vagy az A Message to You Rudy.

A csúcsot pedig az 1981-es Ghost Town című számuk jelentette, amivel három hétig voltak a slágerlisták élén. Hall nem sokkal később kilépett az együttesből, és két másik Specials-taggal megalapította a Fun Boy Three, később pedig a Colourfield zenekart.

Halálának okát sem a családja, sem a zenésztársai nem közölték.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap