Most érkezett! Üzemanyag hiány – Erre a lépésre készül a Mol

Most érkezett! Üzemanyag hiány – Erre a lépésre készül a Mol


Hétfő reggelre közel 500 magyarországi töltőállomáson keletkezett hiány, a Mol ma újból megpróbálta beindítani a karbantartás miatt leállított százhalombattai olajfinomítót.

Abban az esetben, ha az újraindítás nem ütközik majd semmilyen akadályba, sikerül kissé orvosolni a hiányt, de teljesen ez sem oldja majd meg a problémát.

Egyre több benzinkúton alakultak ki hosszú sorok, a fővárostól kezdve a kistelepüléseken is érzékelhető az üzemanyaghiány. Ez már két hete elkezdődött, napról napra több benzinkút jelzi, hogy nem tudnak benzint és gázolajat eladni, hétfő reggelre körülbelül 500 töltőállomás, vagyis a hazai kutak negyede számolt be hiányról
- nyilatkozta a hvg.hu-nak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu benzinárfigyelő oldal ügyvezetője.

Felhívták a lakosság figyelmét, hogy ahhoz, hogy elkerülhető legyen a benzinkutakon kialakult még nagyobb pánik, csak annyit tankoljanak az autósok, amennyire valóban szükségük is van.

A most kialakult részleges hiány és korlátozás már így is országszerte pánikrohamhoz vezetett, bízunk benne, hogy a Mol-nak sikerrel jár a százhalombattai újraindításos terve és a készlet hiány részben mérséklődik majd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap