Most jött a tragikus hír! Gyászba borult az ország! 94 évesen elhunyt Gyuri bácsi a bükki füvesember - Mutatjuk a fájdalmas részleteket:

Most jött a tragikus hír! Gyászba borult az ország! 94 évesen elhunyt Gyuri bácsi a bükki füvesember - Mutatjuk a fájdalmas részleteket:


94 éves korában elhunyt Szabó György, akit legtöbben csak a bükki füvesemberként ismertek. A szomorú hírt Gyuri bácsi lánya jelentette be a közösségi oldalán.

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (Pál apostol 2. levele Timotheushoz 4.7) - ezzel a bibliai idézettel kezdte szomorú bejegyzését a Szabó Gyuri bácsi lánya a Facebook-oldalán.

"Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el.

Amit tudok, tőle tanultam. Nemcsak a gyógynövényeket: azt is, hogy kell kanállal enni és felvenni a cipőmet. Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben" - zárta le tragikus bejegyzését Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap