Piranhát találtak a Sebes-Körösben - Mutatjuk az elképesztő részleteket:

Piranhát találtak a Sebes-Körösben - Mutatjuk az elképesztő részleteket:


Hogyan kerülhetett piranha a Sebes-Körösbe? – tette fel a kérdést a Főtér.ro. A lap szerint ezt próbálja kideríteni a Bihar megyei környezetvédelmi őrség is, miután Nagyvárad belvárosában egy nemrég elpusztult példány „akadt horogra”.

Nagyon meglepődött két környezetvédelmi aktivista, amikor a napokban, parttisztítás közben „kifogtak” egy vöröshasú piranhát Nagyvárad belvárosában a Sebes-Körösből. A hústépő fogai és kimeríthetetlen étvágya miatt agresszív halfajnak számító, Dél-Amerikában őshonos példánynál még nem indultak be a bomlási folyamatok, ezért arra következtettek, hogy nemrég pusztulhatott el.

Sever Serbanescu, a Bihar megyei környezetvédelmi őrség igazgatója megerősítette, hogy a folyóban valóban piranhára bukkantak és az összes illetékes intézményt riadóztatták, hogy kiderítsék, hogyan került oda.

A lap beszámolója szerint eredetileg annak a lehetőségét sem zárták ki, hogy a hőforrások által táplált Pecében más piranhák is előfordulhatnak, de végül ezt elvetették, mert a patak hőfoka jelenleg 12 fok és a vöröshasú piranhák nem élnek meg 23 fok alatt.

Mint írják, a halfajt egzotikus állatként is tartják, ezért valószínűleg az történhetett, hogy valaki ráunt és a folyóba dobta.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap