Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: erre számíthat rengeteg magyar 2023-ban

Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: erre számíthat rengeteg magyar 2023-ban


A magyar kormány célja az, hogy az infláció 2023 végére ismét egyszámjegyű legyen.

Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján már elmondta, hogy úgy gondolja, hogy Matolcsy György helyzete jelenleg nehezebb, mint az övé, és megérti a jegybank elnökének viselkedését.

Világos tervünk van a helyzet kezelésére. Az inflációt 2023 végére letörjük egy számjegyűre”
– jelentette ki.

A jegybankelnökről szólva kifejtette, hogy a konfrontáció „valóban szokatlan. De csak annyit jelent, hogy a jegybank elnöke nehéz helyzetben van”, ráadásul „az én helyzetem sem könnyű, de Matolcsy Györgyé még nehezebb. És ha ilyenkor az ember a nyilvánosság előtt unortodox viselkedésmódot választ, azt is meg lehet érteni”.

A törvény hozzá rendeli az infláció kezelésének a feladatát, és most nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában különösen magas az infláció. Ráadásul a jegybank egy olyan megoldást választott, amely kamatemeléssel, magas kamatszinttel jár, és a vállalkozói világ ezen a szinten már nem tud létezni, húszszázalékos kamatokat nem lehet kitermelni. Ha pedig nincs hitelezés, akkor a gazdasági szereplők bajba kerülnek, ezért az ő irányukból is óriási a nyomás a jegybankon” – fejtette ki.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap