Gyászba borult az egész világ – Tragikus hírt kaptunk délutánra– hatalmas név távozott közülünk!

Gyászba borult az egész világ – Tragikus hírt kaptunk délutánra– hatalmas név távozott közülünk!


55 éves korában, hómobilbalesetben elhunyt az ismert autóversenyző és showman, a Gymkhana megálmodója.

A profi raliversenyző, Ken Block, aki későbbi rész mutatványaival a mögötte vált internetes szenzációvá, 55 évesen egy motoros szánbalesetben halt meg – közölte csapata, a Hoonigan Racing.

“A legmélyebb sajnálattal megerősítjük, hogy Ken Block ma motorosszán-balesetben hunyt el” – mondta Hoonigan hétfőn az Instagramon közzétett nyilatkozatában. „Ken látnok, úttörő és ikon volt. És ami a legfontosabb: apa és férj. Hihetetlenül hiányozni fog.”

A baleset Utah állam Wasatch megyében történt. A helyi RENDŐRSÉG azt mondta, hogy Block meredek lejtőn csúszott le , amikor a motorosszán felborult és ráesett. „A balesetben szerzett sérülései miatt a helyszínen meghalt” – áll a közleményben, hozzátéve, hogy egy csoportban lovagolt, de egyedül volt, amikor a baleset történt.

Rallye pályafutását 2005-ben kezdte, Blockot az év újoncának választották a Rally America bajnokságban. Részt vett a rali-világbajnokságon, és több rallycross érmet nyert az X Games-en. Az a társalapítója volt a DC Shoes ruházati cégnek, és elkészítette a Gymkhana videósorozatot is, az amerikai akadálypálya veszélyes pályákon és vezet.


Ken Block, a képen 2020-ban, Qiddiyában a volánnál. Fénykép: Franck Fife/AFP/Getty Images 2016-ban feltűnt a BBC újraindított Top Gear egyik epizódjában, és Matt LeBlanc színésszel és műsorvezetővel körbejárta Londont. Ez a megjelenés vitába torkollott , amikor kiderült, hogy Block és LeBlanc fánkokat, kerékpörgéseket és kiégéseket hajtott végre, így megfeketedett abroncscsíkok maradtak Whitehallban fel-alá az emlékművek, amely tartalmazza a Cenotaphot is. A BBC későbbi bocsánatot kért, és a Kenotaphot tartalmazó felvétel soha nem került adásba.

Forrás

AKTUÁLIS