Látogatási tilalom lesz hétfőtől EZEKBEN a kórházakban

Látogatási tilalom lesz hétfőtől EZEKBEN a kórházakban


Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban az influenzaszerű tünetekkel küzdő betegek számának emelkedése miatt. A korlátozás hétfőtől – vagyis január 30-ától – visszavonásig érvényes.

Látogatási tilalom lesz január 30-ától a Békés megyei kórházakban. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

Csak az oltottakat engedik be Azokra azonban nem vonatkozik a tilalom, akik írásos igazolással, illetve védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi, influenza elleni szezonális védőoltást. A szülő nőkkel pedig csupán olyan hozzátartozó lehet bent a szülőszobán, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

Gyorsan terjed a fertőzés

Békés megye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében Győr-Moson-Sopron és Békés megyében volt a legtöbb új beteg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentése szerint.

Forrás

AKTUÁLIS