MOST JÖTT! Tragikus hirtelenséggel, 53 évesen elhunyt a magyar politikus – Tegnap még részt vett egy ülésen majd...

MOST JÖTT! Tragikus hirtelenséggel, 53 évesen elhunyt a magyar politikus – Tegnap még részt vett egy ülésen majd...


Tragikusan fiatalon hunyt el a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője: Kordás László alig 53 évet élt. Hétfő reggel még részt vett az árnyékkormány ülésén.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán búcsúzott el párttársától: "Megrendülve kóborgunk itt, hogy Laci elment. Jóember ment. Kisgyerekek, feleség maradt. Meg mi" – írta a politikus.

Kordás László egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével. Már frissen végzett karosszérialakatosként is a Vasas Szakszervezet tagja volt. Munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, később közgazdászdiplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.

2002–2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004–2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke.

Forrás

AKTUÁLIS