BRÉKING! Lemondott Varga Judit, Szijjártó Péter, Varga Mihály és Lázár János…” - Mutatjuk a részleteket:

BRÉKING! Lemondott Varga Judit, Szijjártó Péter, Varga Mihály és Lázár János…” - Mutatjuk a részleteket:


Háromnapos kormányülést tartott a héten Orbán Viktor a sopronbánfalvi karmelita kolostor szállodává átalakított vendégházában. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön délelőtt Kormányinfót tartott, melyen az ott elhangzottakat, új döntéseket ismertette.

Kormányinfó – Gulyás Gergely: A kormány tegnapi ülésének végén lemondott Varga Judit, Varga Mihály, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor és Szijjártó Péter egyetemi kuratóriumi tisztségéről

Háromnapos kormányülést tartott a héten Orbán Viktor a sopronbánfalvi karmelita kolostor szállodává átalakított vendégházában.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön délelőtt Kormányinfót tartott, melyen az ott elhangzottakat, új döntéseket ismertette.

Csütörtökön, vagyis ma uniós csúcs kezdődik Brüsszelben, Orbán Viktor is odautazott.

A kormányinfón elhangzott:
Gulyás Gergely először a törökországi földrengés legfrissebb adatait ismertette: 110ezer fő dolgozik a mentési munkálatokon, közle 50 ország közel 5700 fős mentőalakulataival kiegészítve. Köztük az OKF, az Életjel szolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a református szeretetszolgálat és a Pest Megyei Kutató Mentők, akik 27 embert mentettek ki. Így 156 ember és 26 kutya van Magyarországról a mentőalakulatok között.

A kormány a gazdasági helyzetet is megvitatta. Az ország igyekszik mindenki felé teljesíteni, amit ígért. A magas infláció és a szankciók ellenére a nyugdíjasoknak tett ígéretet és a munkavállalók felé vállalt reálbéremelkedést is teljesíteni tudta, infláció felett. Folyósítják az inflációval emelt 13. havi nyugdíjat is – mondta Gulyás.

Forrás

AKTUÁLIS