Félelmetes égi hangok Esztergom felett! Újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből (videó)

Félelmetes égi hangok Esztergom felett! Újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből (videó)


Újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből (videó)

Parajelenség: újra hallották az esztergomi túlvilági hangokat az égből (videó)

Az égből érkező rejtélyes hangokat hallottak Solymár és Pilisvörösvár lakói február 15-én hajnalban. 2014-ben Esztergom felett volt hasonló jelenség, de az „ítéletnapi kürtszót” már a világ számos pontján észlelték, illetve rögzítették. Egyelőre nincs magyarázat a rejtélyre.

Mély, leginkább hajókürtre emlékeztető hanghatásról írt az origo.hu egy február 15-i eset kapcsán. Cikkük szerint egyeseket egyenesen az ítéletnapi harsonák hangjára emlékeztetett az égbolt felől érkező, minden más egyéb kísérőjelenség nélküli morajlás. A pár másodpercenként felzendülő „ítéletnapi kürtszó” nem egyedi jelenség, a világ számos pontján észlelték, illetve rögzítették. Kilenc éve, 2014. május 2-án Esztergom lakóit rémítette meg, amiről felvétel is van.

De például 2020. március 24-én a szlovák főváros, Pozsony lakóit riasztotta meg a morajlás hangja. Erről is készült egy YouTube-ra feltöltött videó.

A furcsa jelenség természetesen a tudomány képviselőit is erősen foglalkoztatja. Az egyik Észak-karolinai Egyetem tudóscsoportja még 2020-ban elhatározta, hogy megpróbálja kideríteni a túlvilági hangok eredetét. Kizárták a földrengést kísérő morajt, a szuperszonikus repülőgépek hangrobbanását.

De megvizsgálták a viharhullámok egy irányba való megerősödését, vagy a szökőárak idején keletkező infrahanghatását, mint az égi hangok keletkezésének potenciális forrásait. Ám egyik sem bizonyult kielégítő magyarázatnak, mivel a hangok igen gyakran messze a tengertől, a szárazföld belsejében, illetve a viharzónáktól távol keletkeztek, nyugodt időjárási körülmények között. Az is felvetődött, hogy esetleg a hideg levegő váltja ki ezt a hanghatást, de ezt sem sikerült bizonyítani. Így a tudomány számára egyelőre még megoldatlan az égi hangok rejtélye.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap