Friss hír érkezett, a gyógyíthatatlan beteg Galambos Lajosról - Óriási bulit csapott

Friss hír érkezett, a gyógyíthatatlan beteg Galambos Lajosról - Óriási bulit csapott


Papírja van róla: a börtönhöz nem elég jó Galambos Lajos egészsége. De a fellépésekhez szerencsére igen…

Február 15-én kellett volna Galambosnak börtönbe vonulnia a másodfokú, jogerős ítélet alapján, de ő ezt nem tette meg. Egészségi állapotára való hivatkozással halasztást kért, de mivel a bíróság erről a kijelölt időpontig nem tudott dönteni, ezért „intézkedett a büntetés megkezdésének függőben tartásáról” – így a Budapest Környéki Törvényszék közleménye. Lajos a Tények Pluszban arról beszélt, hogy olyan súlyos egészségügyi problémával küzd, ami egész hátralévő életére rányomja a bélyegét. Majd később egy napilapnak nyilatkozott arról, hogy miért nem jelent meg a börtönben.

- Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék – mondta, de az orvosszakértő megállapításairól ezután is elég titokzatosan nyilatkozott a lapnak. - Tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist. Hogy pontosan mi a betegségem, azt nem szeretném elmondani. Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni.

Nos, ezek után különösen váratlan fordulat, hogy bulizni viszont tud a nagybeteg Lajos. Február 18-án, szombaton például közel egy órás koncertet adott az alföldi Biczó csárdában. Közel háromszáz vendég énekelt, táncolt a trombitással. És mint kiderült, nem ez az utolsó ilyen eset…

- Óriási bulit csinált, szerencsére egyáltalán nem látszott Lajcsin, hogy beteg – mesélte Katalin, aki a zenésszel mulatta végig az éjszakát. – Szerintem több mint egy órát énekelt, de pontosan nem tudom, nyilván nem az órát néztem. A program esküvő volt, persze nem igazi, de minden ugyan úgy zajlott. Volt menyasszony, vőlegény és lagzis menü. Lajcsi a fellépésével megkoronázta a „lakodalmat”. Közben elmondta, hogy bármit is hallunk elmaradó fellépésekről, ne higgyük el, mert ő mindenhol ott lesz. Például nagyon készül a március 11-i, tatabányai koncertjére.

Talán a tüdeje?
Mivel a zenész a betegségéről semmit sem árult el, korábbi interjúkban kutakodva lehet tippelni a problémára. Az év elején például mentő vitte kórházba, mert légszomja volt. Akkor azt nyilatkozta, hogy a trombitázáshoz kapcsolódik a tüdőtágulása – de az nem, hogy légszomj alakult ki nála. Ezzel az onkológián és a Korányiban is folyamatosan vizsgálják. Úgy véli, az elmúlt hét év stressze hozta ki a nyavalyát.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap