Gyermekei zokogva jelentették be: örökre elment a csodálatos zenész

Gyermekei zokogva jelentették be: örökre elment a csodálatos zenész


Nincsenek szavak.

Életének 93. évében meghalt Gordon Pinsent ikonikus kanadai színész. A szomorú hírt családja jelentette be a közösségi médiában. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Gordon Pinsent lányai, Leah és Beverly, valamint fia, Harry mély fájdalommal tudatják, hogy édesapjuk a mai napon békésen, családja körében elhunyt. Imádta ezt az országot és polgárait, céljait, kultúráját, egészen az utolsó lélegzetéig
- írták.

Lenyűgüző, 60 éves televíziós és filmes karrierje során Pinsent ikonikus kanadai filmekben szerepelt, talán nincs is olyan polgára az országnak, aki nem ismeri a nevét. Az 1940-es években, mindössze 17 évesen kapta első szerepét, utoljára pedig 2021-ben került stáblistába a neve: elvállalt egy szinkronszerepet egy kanadai rajzfilmben. Karriere során az Egyesült Államokban is sztár lett, több filmben és sorozatban szerepelt, valamint a színházban és a festészetben is kipróbálta magát, valamint színdarabokat és könyveket írt.

Az egész munkásságomat meghatározta az új szerepek felajánlását kísérő boldogság. Az időm nagy része azzal telik, hogy felveszem a telefont, és igent mondok
- nyilatkozta egy ízben.

Barátai, kollégái és családja fájdalmasan gyászolják. Barátja, Mark Critch színész-komikus megható posztban emlékezett meg róla: mint leírta, alig néhány hete találkozott utoljára a színésszel, aki kitűnő egészségnek örvendett.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap