Sokkoló vonattragédia történt hajnalban! Rengeteg a halott - ITT vannak a felkavaró részletek:

Sokkoló vonattragédia történt hajnalban! Rengeteg a halott - ITT vannak a felkavaró részletek:


A tűzoltóság szóvivőjének szerda hajnali közlése szerint legalább 32 halottja és 85 sérültje van a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetnek. Az első hírek még 16, majd 26 halottról szóltak, ám az elhunytak száma folyamatosan nő.

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között. Az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, legalább három pedig lángba borult. A két vonat 70-80 kilométeres sebességgel rohanhatott egymásba.



Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik – mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője. Hozzátette: az égési sérültek ellátására kórházi egységeket riasztottak a térségbe, és több tucat mentőautót vontak be a munkálatokba. A görög állami televízió, az ERT felvételei szerint a fejlámpát viselő mentőalakulatok sűrű füstben kutattak túlélők és sérültek után a vonatok roncsai között.

A kisebb sérüléseket szenvedő vagy sértetlen utasokat autóbusszal szállították a 130 kilométerre északra fekvő Szalonikibe.

A láriszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek súlyos sérülései vannak.

A thesszáliai régió kormányzójának közlése szerint mintegy 250 utast biztonságban evakuáltak Thesszalonikibe buszokkal. Konsztantinosz Agorasztosz a SKAI TV-nek azt mondta, az ütközés nagyon erős volt, a személyvonat első négy kocsija kisiklott, az első két kocsi pedig, amely kigyulladt, szinte teljesen megsemmisült.

A CNN a személyvonatot üzemeltető Hellenic Trains sajtóközleményére hivatkozva azt írja, frontális ütközés történt, de arról egyelőre nincsen információ, hogy mi vezetett a balesethez. A láriszai állomás állomásfőnökét a balesetet követően előállították.

Túlélők arról beszéltek, hogy az ütközés ereje többeket kirepített a vonat ablakain.

Csak egy csattanást hallottunk, aztán pörögni kezdett a vagon. Végül az oldalára fekve állt meg, akkor tudtunk kimenekülni

– nyilatkozta egy túlélő a görög közmédiának, egy másik pedig arról beszélt, hogy a tűztől és a füsttől semmit sem lehetett látni.

A helyi média úgy tudja, a személyvonaton mintegy 350-en utaztak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap