Bankkártyások figyelem! Nagy változás jön a fizetéseknél!

Bankkártyások figyelem! Nagy változás jön a fizetéseknél!


Az utóbbi években egyre elterjedtebb lett a bankkártyás fizetés, egyre több vásárló fizet kártyával a boltokban, főleg, mióta korábban a kormány kötelezővé tette minden üzlet számára a terminál kihelyezését.

A bankkártyás fizetéseknek van egy költséges hátulütője is, amiről sokan lehet nem is tudnak, mégpedig az, ha mégis szükségünk lenne készpénzre, akkor csak korlátozott mennyiségben tudunk költségmentesen hozzájutni a pénzünkhöz.

2014 óta él az a lehetőség, mely szerint a törvény minden számlatulajdonos számára biztosítja azt a lehetőséget, hogy a megfelelő nyilatkozat kitöltése után havi 2 alkalommal, maximum 150.000 forint összegig költségmentesen vehessen fel pénzt a megjelölt bankszámláról.

Adódhat azonban olyan helyzet, amikor ennél az összegnél nagyobb készpénzre lehet szükségünk, de az ezzel járó készpénzfelvételi díjat nem szeretnénk megfizetni.

ERRE KÍNÁL SEGÍTSÉGET AZ IDEI ÉV NAGY VÁLTOZÁSA. HAVONTA KÉT ALKALOMMAL, ÖSSZESEN LEGFELJEBB NEGYVENEZER FORINT ÉRTÉKBEN DÍJMENTESEN LEHET KÉSZPÉNZT ÁTVENNI KÁRTYÁS FIZETÉS ESETÉN A KERESKEDŐKTŐL IS.

Vagyis, először a kasszánál kifizetjük bankkártyával a vásárlásunkat, majd kérhetünk a pénztárostól “cashback”-et, vagyis azt, hogy a bankkártyánkról vegyen le nekünk pénzt.

Sajnos ezzel a lehetőséggel nem lehet majd élni minden üzletben, kizárólag ott, ahol már bevezették a cashback szolgáltatást.

Magyarországon a nagy kereskedelmi láncok közül egyenlőre a Penny-ben van lehetőségünk erre, de biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan csatlakozik az üzletházhoz a többi nagy bevásárlóközpont is.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap