Brutális viharok és lehűlés érkezik holnap...Durva ami ránk vár - Mutatjuk mire kell készülni:

Brutális viharok és lehűlés érkezik holnap...Durva ami ránk vár - Mutatjuk mire kell készülni:


Nem a kirándulásé lesz ez a hétvége: érkezik a lehűlés, valamint egyre többfelé várható erős szél és csapadék, sőt, akár viharok is lehetnek.

A mai időjárás Budapesten többnyire fátyolfelhős lesz, némi napsütéssel, délutántól azonban időszakosan megvastagszik a felhőzet. Csapadék legfeljebb este várható, a déli, délnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet délután 22, este 13 fok körül várható.

Az ország többi részén is döntően fátyolfelhős lesz az ég, délutántól pedig az ország északi felében megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem várható, estefelé azonban az Észak-Dunántúlon és az északi határ mentén előfordulhat kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szelet a Kisalföldön élénk, a Dunántúlon pedig sokfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21-25 fok között alakul, estére 10-15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, ám délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik és csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A nap második felében a csapadék súlypontja kelet felé helyeződik át. A nyugatias szelet többfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között várható.

Vasárnap délelőtt általában gyengén vagy közepesen felhős idő lesz, ám később nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és késő estére már túlnyomóan borult lesz az ég. Estig néhol előfordulhat záporeső, utána pedig északon és nyugaton lesz inkább csapadék. A nyugati, délnyugati szél délire, délkeletire fordul és időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 fok között valószínű – írja a met.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap