Drámai bejelentést tett Orbán Viktor

Drámai bejelentést tett Orbán ViktorMagyarország segít a bajban ‒ hangsúlyozta Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök Ankarában a Türk Államok Szervezetének rendkívüli csúcstalálkozóján.

A kormányfő hivatalos oldalán lehozott videóban miközben a miniszterelnök személyesen is kifejezte hazánk részvétét a Törökországot ért földrengés miatt, akciófilmbe illő képsorok kísérték szavait, mintegy aláhúzva a török drámát. Eközben a kormányfő kifejtette, Magyarország újabb segélyszállítmánnyal támogatja a bajba jutott országot.

“Egy ilyen katasztrófa nagy nyomás alá helyezi az egészségügyi rendszert, ezért a mai napon 100 tonna kórházi eszközt adtunk át a török katasztrófavédelemnek” ‒ emelte ki.

Hangsúlyozta azt is, hogy az ország nem csak a mentési munkálatokban segített, de Törökország újjáépítésében is szerepet vállal.

A dráma mellett azért jutott hely a támogató szavaknak is, hiszen a Törökországot irányító Erdogan májusban választás elé néz és jelenleg nem áll túl jól a szénája.

“Több mint egy évtizede dolgozom együtt Erdogan elnök úrral, úgyhogy a saját szememmel láttam az elmúlt 23 évben azt a hatalmas fejlődést és az elmúlt tíz év fantasztikus előrelépéseit, amiket Törökország Erdogan elnök úr irányításával megtett, és ezért biztos vagyok abban, hogy az újjáépítés is sikeres lesz” – emelte ki Orbán Viktor.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap