Figyelem!!Ha kapott ilyen MVM-számlát,véletlenül se fizessen be!

Figyelem!!Ha kapott ilyen MVM-számlát,véletlenül se fizessen be!



Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, a noreply@mvmnext.hu vagy az onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Hozzátették: az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait.

A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében https://www.mvmnext.hu/adathalaszat címen tájékoztató oldalt hozott létre.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap