Fontos bejelentést tett a Vodafone! ITT a vége - Megszűnik a....

Fontos bejelentést tett a Vodafone! ITT a vége - Megszűnik a....


2023. március 13-án Budapesten és Pest vármegye településein is lekapcsolják a 3G-hálózatot, majd március 27. és április 10. között az ország maradék területein is - közölte a Vodafone.

A cég 2022-től fokozatosan vezeti ki 3G-s hálózatát, ezt követően már csak legalább 4G-képes mobilokkal lesz használható a szolgáltató mobilnet-hálózata - olvasható a közleményben. Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegye egyes településein már lekapcsolták a 3G-hálózatot.

A Magyar Telekom már 2022. június 30-ig megszüntette 3G-hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig fokozatosan halad. A hálózati átalakítással a szolgáltatók a fogyasztói igényeket jóval hatékonyabban kiszolgáló 4G és 5G fejlesztésének "ágyaznak meg" - írja az infostart.hu.

Cserélje le telefonját

Két évvel ezelőtt indult a mobilkészülék-csere támogatási program, amely március végéig érhető el. Ebben 40 ezer forintos támogatást kap új mobilkészülékéhez az, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi, 3G-képes mobilját. A programot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) közösen valósítják meg, azt az NMHH költségvetéséből finanszírozzák, a netrefel.hu oldalon lehet minden részletes feltételt megtalálni. A hatóság korábbi adatai szerint mintegy 500 ezer készülék lehet érintett, amelyek 3G hálózatot használnak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap