Fontos figyelmeztetést adott ki a honvédség, Önt is érintheti

Fontos figyelmeztetést adott ki a honvédség, Önt is érintheti


A Honvédelmi Minisztérium arról tájékoztatta a lakosságot, hogy hamarosan éles lövészetet tart a honvédség a Panzerhaubitze 2000-ekkel, vagyis a Németországból vásárolt önjáró lövegeivel.

Mindez a Fejér vármegyei Bánkút környékén élőket érintheti legjobban, ahol gyakran tartanak a katonák éles lövészetet. Hamarosan a lakosság zajártalomnak lesz ismét kitéve, amit akár az otthonaik falai között is hallhatnak majd.

Az Infostart kiemelte, ez a lövészet még a szokásosnál is hangosabb lesz, ezért Marics Józseffel is egyeztetniük kellett. Az új, PZH-2000-es tüzérségi eszközökkel ellátott katonai szervezet parancsnoka külön is megkereste a polgármestert egyeztetés céljából, valamint a lőtér környékén gazdálkodókkal is megbeszélték a kérdést.

A gazdálkodók is beleegyeztek a gyakorlatba.

A túrázóknak is figyelniük kell, hogy ne kerüljenek a környéken veszélyes szituációba, így indulás előtt érdemes tájékozódniuk a gyakorlatokról.

A következő jelentős hanghatással és útlezárásokkal, valamint katonai forgalommal járó eseményekre lehet számítani hamarosan:

- Március 12-18. MH Klapka György 1. Páncélosdandár – PZH-2000 tüzér lövészet, éleslövészet naponta meghatározott időtartamokban.

- Március 1-31. MH 25. Klapka György Lövészdandár – nemzetközi kiképzés, folyamatos lebonyolítással.

- Emellett egy drónteszt is lesz a környéken március 6-10., 20-24., 27-31. között.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap