Mi történik? Katonai konvoj szeli át az országot szombaton - ÍME amit tudni lehet

Mi történik? Katonai konvoj szeli át az országot szombaton - ÍME amit tudni lehet


A Honvédség jelentése szerint katonai konvoj indul Hajdúhadházról Újmajorba március 25-én, szombaton, reggel 8 órás indulással.

A konvoj a Hajdúhadház Vay Ádám Kiképző Bázis – Hajdúhadház, Hunyadi Út – Hajdúhadház, Bocskai Tér – Hajdúhadház Kossuth utca – 4-es számú főút – M35 elkerülő út – M35 autópálya – M3 autópálya – M31 autópálya – M0 körgyűrű – M7 autópálya – Székesfehérvár elkerülő 8-as számú főút irányába – 8-as számú főút Veszprém irányába – Hajmáskér-hadiút – Újmajor tábor útvonalon halad – írják.

A Magyar Honvédség arra kéri a forgalomban részt vevőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását a konvoj elején és végén katonai rendész kísérőjárművek biztosítják.

A haderő arra is kéri a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap