Most jött a hír Ferenc pápáról

Most jött a hír Ferenc pápáról


Ha túl fáradt lesz ahhoz, hogy ellássa a feladatait, lemond egyházfői szerepéről I. Ferenc pápa. A szentatya ezt az olasz-svájci RSI-nek adott interjúban mondta. Bejelentése azért keltett feltűnést, mert az utóbbi hetekben többször utalt nyugdíjba vonulására.

– Öreg vagyok. A szervezetem egyre kevésbé ellenálló, a térdproblémám komoly fizikai megpróbáltatás volt, még akkor is, ha a gyógyulásom most már jól halad – mondta a 86 éves egyházfő.

– Ha annyira fáradt leszek, hogy az a tisztánlátásomat akadályozza, akkor kész leszek nyugdíjba vonulni – válaszolta arra kérdésre, mi vezethet a lemondásához.

Korábban azt állította, hogy arra az esetre, ha megromlana az egészsége, aláírt egy lemondólevelet, és átadta Bertone bíborosnak.

Olasz lapok megjegyzik, aligha véletlen, hogy Ferenc pápa januárban prédiká­ciót tartott „a megfelelő időben való félreállás erényéről”.

– Jó, ha mi is ápoljuk, mint Keresztelő Szent János, azt az erényt, hogy a megfelelő pillanatban félreállunk, tanúságot téve arról, hogy az élet viszonyítási pontja Jézus.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap