Nincs remény! Borzalmas hírt kapott ma reggel Galambos Lajos

Nincs remény! Borzalmas hírt kapott ma reggel Galambos Lajos


Elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét, ami ellen lehet ugyan fellebbezni, de a zenésznek be kell vonulnia a börtönbe, megkezdeni 3,5 éves büntetését. A bíróság szerint nem állt fenn törvényes oka annak, hogy el lehessen halasztani a büntetés megkezdését.

Elutasította a bíróság ” G. L. elítélt”, azaz Galambos Lajos halasztási kérelmét, így be kell vonulnia a börtönbe. A zenész korábban egészségi állapota miatt kérte, hogy ne kelljen megkezdenie büntetését.

A közlemény emlékeztet, a Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Elsőfokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben. A másodfokú jogerős ítélet alapján 2023. február 15. napján kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetése letöltésére a BVOP felhívása alapján.

A terhelt védője útján 2023. január 30. napján kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. A bíróság a végrehajtás megkezdésének a kérelem elbírálásig történő függőben tartása iránt intézkedett, ezért a terheltnek 2023. február 15. napján nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie. A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető közölték. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap