Borzasztó tragédia: nem jelzett a csengő, az inkubátorban halt meg a baba

Borzasztó tragédia: nem jelzett a csengő, az inkubátorban halt meg a baba

A kép illusztráció

,,Ejtette a vádakat az ügyész a pozsonyi Gyermekbetegségek Országos Intézetének (NÚDCH) babamentő inkubátorában tavaly áprilisban holtan talált újszülött ügyében” – erősítette meg a kórház szóvivője. Még tavaly áprilisban nem jelzett az egyik inkubátor csengője, ezért meghalt a csecsemő – írja a Blikk.

,,Az ügyész törölte a vádemelésről szóló határozatot. A csecsemőmentő inkubátort még mindig nem helyezték üzembe, holott technikailag teljes mértékben működőképes” – magyarázta pénteken kórház szóvivője a TASR hírügynökségnek.

Tavaly április 19-én a pozsonyi NÚDCH kihelyezett babamentő inkubátorában találtak rá egy csecsemőre, amelyik már több napja halott lehetett. Valószínűleg elromlott az inkubátor jelző-berendezése, amely jelzi, hogy gyermek van a krízisinkubátorban. Több napon keresztül senkinek sem tűnt fel, hogy mi történt.

A rendőrség emberölés bűntette miatt indított büntetőeljárást az ügyben. Az ügyész idén február elején emelt vádat emberölés bűntette miatt. A Markíza februári közlése szerint a vádlott a kórház egyik dolgozója volt, akit öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegetett gondatlanságból elkövetett emberölésért.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap