Ebben a pillanatban jött: Benedek Miklós gyógyíthatatlan beteg

Ebben a pillanatban jött: Benedek Miklós gyógyíthatatlan beteg


"Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet."

Benedek Miklós 68 éves korában tette le a cigarettát, ekkor mondott a függőségre nemet. Ám az évtizedekig tartó dohányzásnak lettek következményei, súlyos betegséggel kellett szembenéznie a Kossuth-díjas színművésznek - írja a Blikk. Januárban minden előadását lemondta, hiszen kórházba került. Később az is kiderült, hogy COPD-vel küzd, ami egy gyakori tüdőbetegség és a szívével is vannak problémák.

Kikerült a kórházból Benedek Miklós A lap úgy értesült, hogy egy ideje már otthon gyógyulhat a színművész. Az orvosainak sikerült beállítani a gyógyszereit, elmúlt a vizesedése és már a fulladások sem jelentkeznek nála.

A Blikknek így beszélt az állapotáról:

"Szerencsére egyre jobban érzem magam. Azért még nem tért vissza teljesen az erőm, fáradékony vagyok, de már igyekszem tevékenyen tölteni a napjaimat. Sokat olvasok, illetve elkezdtem egy színházzal kapcsolatos munkán dolgozni, de erről még nem szeretnék többet elárulni."

Majd hozzátette:

"Nekem nem kezdődött jól ez az év. Decembertől február végéig nagyjából ki és be jártam a kórházba, összesen háromszor kellett befeküdnöm. Utoljára sikerült olyan gyógyszereket kapnom, amelyek segítenek. Bár a tüdőgyógyászom még aggódik, mert telefonon keresztül is meghallotta, hogy kicsit rekedt a hangom, ami az esetemben nem jó jel, ezért ezt még kontrollálni kell. Az egész dolognak azért van pozitívuma is, mert rengeteg kedves embert ismertem meg az ápolók, orvosok és a bent fekvő betegek személyében."

Gyógyíthatatlan beteg Benedek Miklós
A színművész azt is tudja, hogy miért jelentkezett nála a COPD. Káros szenvedélyét, a dohányzást okolja, pedig már majdnem egy évtizede letette a cigarettát.

"COPD a tüdő és a szív együttes betegsége, amit legtöbbször a dohányzás vált ki. Esetemben is ezt történt, sajnos, a hosszú évtizedeken át tartó dohányzás megtette a hatását. Hiába nem gyújtottam rá már nyolc éve, ezzel nem tudom semmissé tenni az azt megelőző évtizedeket. Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani. Emiatt félek is attól, nehogy visszaessek."

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap