Fájdalmas hír érkezett! Hatalmas név távozott közülünk!

Fájdalmas hír érkezett! Hatalmas név távozott közülünk!


Elhunyt 89 éves korában Norman Reynolds, a Csillagok háborúja Oscar-díjas brit díszlettervezője - számolt be róla a BBC hírportálja csütörtökön.

Reynolds az 1977-ben készült Csillagok háborúja díszlettervezőjeként dolgozott, majd a Star Wars-folytatások látványtervezője volt. Az India Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című kalandfilm díszletterevezőjeként 1982-ben is Oscar-díjat kapott.

Steven Spielberg korábbi méltatásában a Star Wars-filmek és az Indiana Jones-filmek "kreatív magjaként" beszélt róla. "Az alázat és a zsenialitás ritka kombinációja egyesült benne" - hangsúlyozta a filmrendező hozzátéve, hogy Reynolds a díszlet- és látványtervezők több generációját inspirálta. Reynolds híres látványtervezői munkái közé tartozott a Star Wars Yodájának Dagobah bolygója és a szénfagyasztó is, amellyel Han Solót megfagyasztották.

A Star Wars-univerzum megjelenítésében végzett munkája olyan nagy hatású volt, hogy számos elemét a Disney+ streamingcsatornán most látható A Mandalóri című sorozatban is felhasználták.

Reynolds további munkái között szerepel a Superman, A Nap birodalma, A végső megoldás: Halál, a Visszatérés az Óz földjére és az első Mission: Impossible Tom Cruise főszereplésével.

1934-ben született Willesdenben, London északnyugati részén, de később Cheltenhambe költözött feleségével, Ann-nel. Hozzátartozóinak közleménye szerint békésen hunyt el családja körében.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap