GYÁSZ! Elhunyt a szentgotthárdi baleset 16 éves áldozata, Kira szerveit felajánlotta a család

GYÁSZ! Elhunyt a szentgotthárdi baleset 16 éves áldozata, Kira szerveit felajánlotta a család


Belehalt sérüléseibe a szombathelyi kórház intenzív osztályán az a 16 éves lány, aki az anyósülésen ülve szerda este súlyos autóbalesetet szenvedett. A család vigasztalhatatlan, nagymamája nyilatkozott a Borsnak.

Mint arról a Bors beszámolt, súlyos autóbaleset történt szerda este Magyarlak és Szentgotthárd között. A kocsit egy 17 éves, friss jogosítvánnyal rendelkező fiú vezette, mellette pedig az egy évvel fiatalabb Kira ült. A jármű lesodródott az útról, megpördült, végül a tetejére borult. Mindkét fiatalt kórházba szállították. A tinédzserlány súlyos fejsérüléseket szenvedett. Az első hírek szerint röviddel a kórházba szállítását követően elhunyt, de akkor még az orvosok a szombathelyi kórház intenzív osztályán küzdöttek az életéért.

– Most csak a Jóistenben bízhatunk. Nem tehetünk mást, imádkozunk – mondta a Borsnak a kislány nagymamája csütörtök délelőtt.

Katalin és az egész család reménykedett abban, hogy a mindig mosolygó Kira magához tér. Nem így történt.

Az orvosok éjfélkor lekapcsolták az unokámat a gépekről. Meghalt, de a szülei felajánlották a szerveit, hogy másokon segíthessen. Hogy mások élhessenek. Most képtelen vagyok mást mondani
– fogalmazott lapunknak a gyászoló nagyszülő nagypéntek délelőtt.

Kirának egy kistestvére van. Egy fiú.

Kira számos ismerőse mécsesre vagy feketére változtatta a profilképét a Facebookon.

"Nincsenek szavak!" – írják.

Kira egészségügyi szakközépiskolába járt. Ápolónőnek készült, egész életét mások segítésének akarta szentelni. Most egészséges szerveivel segít majd a betegeken, családja ezt szeretné. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretében még vizsgálja.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap