Iskolai lövöldözésre készült egy magyar fiatal! Íme a részletek

Iskolai lövöldözésre készült egy magyar fiatal! Íme a részletek


A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék vasárnap az MTI-t.

A fiatal az üzenetváltások során kilátásba helyezte az általa méltatott lövöldözésekhez hasonló cselekmény végrehajtását.

A nyomozás jelenlegi állása szerint emberölés előkészülete bűntettének gyanúja merült fel a fiatalkorúval szemben – közölte a Miskolci Törvényszék.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné tárgyi bizonyítási eszköz, elektronikus adat megsemmisítésével, elrejtésével, esetleg szabadlábon lévő társaival összebeszélne, őket az eljárásról tájékoztatná. Fennáll annak a veszélye is, hogy a cselekményt folytatná, vagy az előkészített bűncselekményt véghez vinné – írták.

A közlemény szerint mindezekre, valamint a bűncselekmény kiemelkedő társadalomra veszélyességére tekintettel a bíróság vasárnap egy hónapra elrendelte a fiatal letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Kiemelt képünk illusztráció.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap