Kiderült! Nála csapott le a NAV - Óriási bírságra számíthat

Kiderült! Nála csapott le a NAV - Óriási bírságra számíthat


Jelentős bírságra számíthat az a masszőr, akinek nem volt adószáma, és a közösségi médiában többször módosított felhasználónéven, ismert emberekkel népszerűsítette tevékenységét – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Egy adóellenőrzés során derült ki, hogy a kezeléseihez több százezer forintos csomagokat kínáló masszőr a szolgáltatást nem minden esetben teljesítette, holott azok ellenértékét átutalással előre kifizettette az ügyfeleivel. Ezeket az összegeket nem utalta vissza – írta közleményében a NAV.

Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy bár az utalást a masszőr nem minden esetben saját bankszámlájára kérte, ezek az összegek is az ő bevételeit képezték. Két és fél év alatt több mint 150 millió forintot utaltak át különböző szolgáltatásokért az ügyfelei.

A megkárosított ügyfelek az egyik kereskedelmi televízió riportjában mondták el, hogy a masszőr olyan ismert emberekkel hirdette tevékenységét, akiknek állítólag szintén végzett masszázst – közölték.

Mivel tevékenysége végzéséhez nem rendelkezett adószámmal, a NAV bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt azonnali bírságot szabott ki rá. A bevallani és befizetni elmulasztott adót a revizorok egy újabb ellenőrzés során állapítják meg; bevételének szándékos eltitkolása miatt a masszőr 200 százalékos bírságra számíthat – olvasható az adóhatóság közleményében.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap