Nagyot fordul az időjárás, olyasmit láttak az időjósok, ami egész Magyarországra kiterjed majd

Nagyot fordul az időjárás, olyasmit láttak az időjósok, ami egész Magyarországra kiterjed majd


Nagy változás érkezik Magyarország időjárásában, az időjósok már most látják, mi következik.

Bár a húsvéti nyuszi már biztos, hogy nem szánkón érkezik a gyerekekhez, így sem lesz melege. Az előttünk álló éjszaka is jócskán lehűl a levegő, emiatt pedig többfelé is számíthatunk fagyra Magyarországon. Az ünnepek alatt sajnos marad velünk a szürke, esős, hűvös időjárás, aztán egy anticiklon érkezik térségünkbe, ami nagy változást hoz.

Az időjósok előrejelzése szerint hétfőn már 15 fokot is mérhetünk az ország egyes pontjain, de az igazi melegedés csak kedden – vagyis a hosszú hétvége – után indul meg. De ne rohanjunk ennyire előre, egyelőre nézzük meg, mi várható húsvétvasárnap!

Szombat éjszaka döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, nagyobb szakadozások, elvékonyodások elsősorban északkeleten lehetnek. Többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Főként az ország délnyugati felén, kétharmadán még mindig több helyen fordulhat elő időszakos eső. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +4 fok között valószínű, de ahol átmenetileg szakadozottá válik a felhőzet, ott gyenge fagy is előfordulhat.

Húsvétvasárnap aztán az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idővel indul a reggel, majd napközben egyre jobban gomolyosodik, szakadozik a felhőzet, és a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Eső, záporeső már jóval kisebb területen valószínű, délután inkább csak a Dunántúlon eshet, majd estére ott is megszűnik a csapadék. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap