Rendkívüli bejelentést tett a rendőrség,minden autóst érint

Rendkívüli bejelentést tett a rendőrség,minden autóst érint


24 órás sebességellenőrzést tartanak majd, és a lakosság javasolhatja a helyszíneket.

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési pontokra, ahol az egész Európát érintő kampányhoz kapcsolódva 2023. április 21-én egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, derült ki a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásból.

A rendőrség idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Ezek alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a vármegyei rendőr-főkapitányságok 2023. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, és ezekről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2023. április 21-én 6 órától 2023. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A helyszínjavaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 10-én 12 óráig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják:

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap