Sokkolta az országot szombat reggel! Meghalt a kvízmester, Vágó István! Halálát a... - ITT vannak a megrendítő részletek:

Sokkolta az országot szombat reggel! Meghalt a kvízmester, Vágó István! Halálát a... - ITT vannak a megrendítő részletek:


Meghalt Vágó István, az ország kvízmestere, televíziós műsorvezető, a DK politikusa. Vágó István 74 éves volt.

A Blikk értesülései szerint a kvíz műfajának egyik legsikeresebb magyar alakja, számos díj kitüntetettje, a Szkeptikus Társaság alapító tagja, a Demokratikus Koalíció média munkacsoportjának vezetője, országos elnökségi tagja, és a XII. kerület önkormányzati képviselője szombatra virradó éjjel, otthonában hunyt el.

A tragikus hírt a DK megerősítette:

"Váratlanul elhunyt Vágó István barátunk és társunk.

A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk.

A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!"

Vágó István nem csak a kvízben és a közéleti kérdésekben volt otthon, de a zenében is: A Favágók című együttesében basszusgitáron játszott.

Kevesen tudják róla, hogy gyógyszer-vegyészmérnöknek tanult eredetileg, majd idegenvezetővé képezte magát, bár ez utóbbi szakmát sosem gyakorolta. A nagy tudású tévés angolul, németül, franciául, spanyolul kiválóan beszélt, de tudott olaszul és portugálul is, lengyelül, svédül és oroszul pedig szintén "nem lehetett eladni." Arabul, törökül és hindiül képes volt írni, de több más nyelv is foglalkoztatta.

Forrás