1 perce érkezett: Döntött a kormány! Nem lesz nyugdíjemelés - EZ az oka

1 perce érkezett: Döntött a kormány! Nem lesz nyugdíjemelés - EZ az oka


Az évközi kiegészítő emelést sürgető levelet még április 17-én küldték el, most kaptak rá választ.

Nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása – tájékoztatta a Népszavát a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) elnöke.

A magas infláció miatt az évközi kiegészítő emelést sürgető levelet még április 17-én küldték el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek, amire Banai Péter Benő, az államháztartásért felelős államtitkár válaszolt.

Banai szerint a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.Pedig a szakértő szerint indokolt lenne további 1,2, és 0,3, vagyis az idei 3 százalékkal számolva összesen 4,5 százalékos emelés is, ugyanis idén az infláció már elvitte a januári nyugdíjemelést, sőt a 13. havi ellátást is. Juhász László, a NYUSZET elnöke azt is elárulta a lapnak, hogy kérték a kormánytól, hogy az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt a 150 ezer forintnál kevesebb ellátásból élők kaphassanak egy egyszeri támogatást, de erre is elutasító választ kaptak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap