1 PERCE ÉRKEZETT: Újra iskolásokra lőttek, nyolcan meghaltak, legalább tizenhárman megsebesültek - ITT vannak a sokkoló részletek

1 PERCE ÉRKEZETT: Újra iskolásokra lőttek, nyolcan meghaltak, legalább tizenhárman megsebesültek - ITT vannak a sokkoló részletek


Belgrádban egy hetedikes kisfiú nyitott tüzet társaira egy általános iskolába, a lövöldözés következtében pedig nyolc ember elhunyt. Csak néhány nap telt el, és most újabb véres tömeggyilkosság történt Szerbiában, a Belgrád melletti Mladenovácon. A 21 éves elkövető emberekre nyitott tüzet: nyolc ember ismét meghalt, és legalább tizenhárman megsérültek.

A szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet. Az elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, a rendőrség lezárta a területet, ahol a 21 éves férfi feltételezhetően rejtőzködik. Helikopterekkel és hőkamerákkal is zajlik a keresés. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást az esetről. Az RTS helyszíni beszámolója szerint a férfi egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra.

A vérontás két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolábanegy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt. A kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkán fordulnak elő az országban, és azokat eddig egyetlen esetben sem fiatalkorú követte el.

Az utóbbi évek legsúlyosabb ámokfutása éppen tíz évvel ezelőtt történt, amikor a Belgrádtól 50 kilométerre délre található Velika Ivanca faluban egy férfi 13 rokonát gyilkolta meg.

Forrás