Béremelésekről döntött a kormány: itt vannak a részletek

Béremelésekről döntött a kormány: itt vannak a részletek


A betöltetlen minisztériumi állások megszűntetése által tervez béremelést a kormánytisztviselőknek a kormány.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfő esti közleményében jelent meg, hogy béremelés jön a közszférában. A megfogalmazás szerint a háború és a szankció okozta nehéz helyzet és rendkívüli kiadások ellenére a kormány úgy döntött, lehetőséget teremt arra, hogy – a közszférában dolgozó orvosok, ápolók, pedagógusok, rendőrök, katonák után – a központi és területi kormányzati igazgatási szerveknél foglalkoztatott kormánytisztviselők és szakmai vezetők bére is emelkedjen – írja a hvg.hu.

Az emelés azonban nem automatikus, hanem lehetőség a munkáltatók részére, a pontos összeget a munkáltató határozhatja meg.

A közleményben az is megjelent, hogy a kormány úgy biztosítja a minisztériumi kormánytisztviselői béremelés fedezetét, hogy elvonják a minisztériumi álláshelyek 10 százalékát. Vagyis leginkább a betöltetlen, üres minisztériumi álláshelyek szűnhetnek meg.

A pedagógusok bérét az év elején 10 százalékkal emelték, a kormány szerint pedig, ha Magyarország megkapja az uniós forrásokat, januárig visszamenőleges, többéves béremelés következik. Az orvosok bére szintén januárban emelkedett 11 százalékkal, míg az ápolók júliustól számíthatnak további 18 százalékos béremelésre.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap