Brutális vihar moshatja el Magyarországot! Itt csap le a jégeső hamarosan:

Brutális vihar moshatja el Magyarországot! Itt csap le a jégeső hamarosan:


Ma jobbára borult lesz az ég, de délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet. Eső, zápor elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már középen és délkeleten is kialakulhatnak záporos, zivataros gócok. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, viharos lesz. Délután, este főként az ország középső és déli, délkeleti részén labilizálódik a légkör. A záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulhatnak,

amelyeket rövid idő alatt jelentősebb (esetleg 20 mm-t meghaladó) csapadék, szélerősödés, kisebb méretű jég kísérhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult részeken 14-20, az Alföldön 20-24 fok között alakul. Késő estére 11-17 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ilyen lesz a folytatás Csütörtökön az összefüggő felhőzet felszakadozását követően gomolyfelhős idő várható, általában sok napsütéssel és kevés fátyolfelhővel. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 16-21 fok körül alakul.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Napközben nem valószínű csapadék, estétől az északnyugati részeken előfordulhat eső, zápor. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában 5-10 fok várható, de a nyugati részeken és az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. Délután 18-23 fok valószínű.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap