BÚCSÚZUNK! Most érkezett: tragikus hirtelenséggel meghalt a csodálatos magyar zenész-rádiós

BÚCSÚZUNK! Most érkezett: tragikus hirtelenséggel meghalt a csodálatos magyar zenész-rádiós


Meghalt Gerenday Ágnes A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek – KÓTA Művészeti Bizottságának egykori elnöke, a Budapesti Lantos Kórus (korábban: Budapesti Ifjúsági Kórus) művészeti vezetője, aki külsős zenei szerkesztőként 28 éven át közreműködött a Kossuth és a Bartók Rádió számos zenei és irodalmi műsorának létrehozatalában, munkatársa volt a Calypso Rádiónak és rövid ideig az Egri Katolikus Rádiónak.

"Megrendült szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy kórusunk szeretett karnagya, Gerenday Ágnes a mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Drága Ági!

Köszönet mindenért, amit értünk tettél! Köszönet azért, mert mindig ott voltál nekünk. Bármikor számíthattunk rád, akármikor hívhattunk és te mindig segítettél nekünk. Mindenben! Mindenkit egyenként ismertél és szerettél. Ezért olyan fantasztikus hely ez a kórus, mert családdá kovácsoltál minket! Ez egyedül a te érdemed! Mennyi viszontagságon vezettél minket keresztül biztos kézzel és hány örömteli percet éltünk meg együtt! Köszönjük, hogy ennyire szerettél minket és csak reméljük, hogy legalább egy töredékét sikerült viszonoznunk énekünkkel, csillogó tekintetünkkel és mosolyunkkal.

Drága Ági, azokkal a szavakkal búcsúzunk most tőled, amelyeket te jelmondatodul választottál: "...én is olyan dalra sóvárgok, aki hallja, ujjongva vele éljen, zord időben se féljen... legyen a szívek táján örökös tűz-szivárvány!" (Bárdos Lajos - Nagy László)

Betölthetetlen űrt hagysz magad után, de mi örökre emlékezni fogunk rád és minden közös dalunkban velünk maradsz! Ég veled!" - búcsúzott kórusa a szeretett karnagytól.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap