Egyszeri rezsitámogatást jelentett be a kormány – Mutatjuk kiknek jár a pénz!

Egyszeri rezsitámogatást jelentett be a kormány – Mutatjuk kiknek jár a pénz!


A Magyar Közlöny legújabb számából kiderül, hogy a „2023. évi többletkiadások ellentételezése” miatt az egyházi fenntartású iskolák, óvodák, szociális intézmények támogatást kapnak az államtól. A támogatást már júniusban folyósítják.

A Magyar Közlöny legújabb számában olyan kormányrendelet is megjelent, amely egyszeri költségvetési támogatást ítél oda az egyházi fenntartású szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak.

A központi költségvetés kiegészítő támogatási előleget biztosít a bevett egyház és annak belső egyházi jogi személye által fenntartott köznevelési és szakképző intézményeket érintő energiaár-növekedésből adódó 2023. évi többletkiadások ellentételezéséhez– olvasható a rendeletben.

Az egyszeri kiegészítő támogatás fajlagos összege 19 854 forint/fő az iskolák és óvodák számára. A Magyar Államkincstár pedig júniusban folyósítja is ezt az összeget.

Az egyházi és nem állami fenntartású szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok is jogosultak támogatásra, „rezsikompenzáció” címen.

A Magyar Közlöny legújabb számából az is kiderült, hogy a kamatstop mégsem marad velünk határozatlan ideig.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap