Érkezik a gigavihar: RIASZTÁS! Durva SZÉLLEL ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! Mutatjuk hol kell számítani az ítéletidőre

Érkezik a gigavihar: RIASZTÁS! Durva SZÉLLEL ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! Mutatjuk hol kell számítani az ítéletidőre


Ma több helyen számíthatunk zivatarra az országban, kialakulási esélyük az Alpokalján, a Fertő környékén, valamint Észak-Borsodban a legkisebb. Éjszaka és szerdán főként a déli, délkeleti tájakon pattanhatnak ki újabb zivatarok (nagyobb számban a nappali órákban). Intenzív zivatarok is előfordulhatnak felhőszakadás (> 25 mm, főleg ma akár > 30-35 mm) kíséretében, amelyek a megfelelő domborzati jellemzőkkel rendelkező vidékeken villámárvizeket is okozhatnak. Kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (> 60-65 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) is társulhat ezekhez a konvektív gócokhoz.

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli-délkeleti részén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhők képződése. Itt helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a Dunántúlon és a déli tájakon időnként elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és időnként záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel a keleti és a déli tájakon. Délután egyre többfelé északira fordulhat a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat. Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északi-északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap