Fontos határidő közeleg! A változás május 31-én több millió magyart érint majd

Fontos határidő közeleg! A változás május 31-én több millió magyart érint majd


A kártyabirtokosoknak most május 31-re érdemes figyelniük, ugyanis eddig használhatók fel díjterhelés nélkül a tavaly október 15-ig feltöltött összegek – figyelmeztetnek a K&H Banknál. Idén januártól ténylegesen megszűntek a SZÉP kártya alszámlák, ami úgy tűnik, még a vártnál is gördülékenyebbé tette a juttatás felhasználását.

Még néhány hét maradt arra, hogy díjterhelés nélkül fel lehessen használni a 2022. október 15-ig feltöltött juttatásokat. Május 31-én ugyanis egy egyszeri, 15 százalékos díjat kell fizetnie azoknak, akik addig nem költik el a jóváírt összeget – olvasható a pénzintézet közleményében.

Így érdemes ellenőrizni az egyenleget, és legkésőbb a pünkösdi hosszú hétvégén felhasználni a lejáró juttatásokat. A 2022. október 15. után jóváírt összegek a feltöltéstől számított legalább egy évig használhatók fel díjterhelés nélkül.

A banknál megjegyzik, hogy sikeres volt a SZÉP kártya alszámlák tényleges eltörlése a juttatás felhasználása szempontjából. Az év első 4 hónapjában ugyanis minimálisan nagyobb forgalmat bonyolítottak le a K&H SZÉP kártyával, mint tavaly ugyanebben az időszakban – akkor azonban élelmiszervásárlásra is fel lehetett használni a keretet

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap