Friss részletek a mai busz tragédiáról - Több magyar életéért is küzdenek ebben a pillanatban a kórházban

Friss részletek a mai busz tragédiáról - Több magyar életéért is küzdenek ebben a pillanatban a kórházban


Friss fotókon a magyarokat szállító autóbuszt érintő brutális baleset a szlovákiai D2-es autópályáról. Legalább egy halálos áldozata számoltak be, a legújabb információk szerint, növekedett a sérültek számra: 55-ről már 59-re ugrott.

Mint, ahogy arról már a Blikk beszámolt, egy kamionnal ütközött a magyarokat szállító autóbusz az autópálya Csehország felé vezető szakaszán a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivőjének nyilatkozata szerint jelenleg is zajlik a mentés, jelenleg 30 tűzoltó dolgozik a brutális ütközés helyszínén. A bumm.sk szerint pszichológusok is érkeztek a helyszínre. A könnyebb sérülteket a HaZZ evakuációs autóbuszában és sátrában helyezték el.

Az elsődleges információk szerint, amit a JOJ tévé helyszíni tudósítója osztott meg, a balesetet az okozhatta, hogy a pihenőhelyről az autópályára hajtó kamion vezetője nem vette észre a magyar utasokkal teli autóbuszt. A tudósítás szerint sok utas az roncsok közé szorult, szemlézte a Magyar Hang. Azonban a szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje, írja az MTI.

A forgalmat ideiglenesen elterelték, jelenleg az út járhatóvá tételén dolgoznak, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről.

Menczer Tamás információi szerint 1 ember elhunyt, 13-an súlyosan, 8-an közepesen, 37-en könnyen sérültek meg.

A külügyi államtitkár az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, budapesti és miskolci magyarok, „feltehetően nyugdíjasok” utaztak a buszon, összesen 59-en.

Mint, ahogy arról már a Blikk beszámolt, egy kamionnal ütközött a magyarokat szállító autóbusz az autópálya Csehország felé vezető szakaszán a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Katarína Križanová, a Tűzoltó és Katasztrófavédelmi alakulat (HaZZ) szóvivőjének nyilatkozata szerint jelenleg is zajlik a mentés, jelenleg 30 tűzoltó dolgozik a brutális ütközés helyszínén. A helyszínre pszichológusok is érkeztek. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz.

Közölte azt is, hogy a szlovák mentőegységek négy vagy öt kórházba szállítják a sérülteket.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap