Gyászba borult egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk vasárnap reggelre – Eltávozott a legenda közülünk!

Gyászba borult egész MAGYARORSZÁG – Tragikus hírt kaptunk vasárnap reggelre – Eltávozott a legenda közülünk!


A Ferencváros közleményben adta hírül, hogy 72 évesen meghalt a csapat történelmének legnagyobb tekés alakja, Csányi Béla, aki kilenc világbajnoki és 32 magyar bajnoki címet szerzett.

Csányi Béla 1950. május 23-án született Szegeden. Tizennégy éves korában lett a Szegedi IKV játékosa, majd 1969-ben, mindössze 19 évesen a Ferencvároshoz szerződött, ahol két évtizeden keresztül, egészen 1989-ig játszott. Nem kevesebb, mint 32 magyar bajnoki címet szerzett pályafutása során, ebből 13-at egyéniben, 11-et párosban, nyolcat pedig csapatban. Emellett kilencszeres világbajnoknak, nyolcszoros vb-ezüstérmesnek, négyszeres vb-bronzérmesnek mondhatta magát, ötször nyerte meg a BL elődjének számító világkupát, és kétszer a BL-t, ezen fantasztikus címek jelentős részét pedig ferencvárosi sportolóként szerezte. Nem kevesebb, mint 17 alkalommal választották meg Magyarország legjobb férfi tekézőjének. 1989-ben Németországba igazolt, a Bamberg játékosaként 25 év alatt tíz német bajnoki címet is nyert – írja a fradi.hu.


Edzőként is sikeres volt, 2009-ben így is BL-t tudott nyerni, 2016-tól pedig a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott. 2015-ben a nemzetközi szövetség (NBC) által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett.

Csányit a tekesport Puskásának nevezték, ezzel kapcsolatban maga az érintett így nyilatkozott:

„2000-ben volt egy összejövetel, ahová az elmúlt évszázad legeredményesebb sportolóit hívták meg egy gálaestre, amelyen én és Puskás Ferenc is részt vettünk. Büszke vagyok rá, hogy ilyen nagyszerű sportemberek közé választottak engem is. Puskás Ferenc labdarúgó volt, én tekéző, nyilván nem lehet ezt a két sportágat összehasonlítani, hanem az eredményességet vették figyelembe. Puskás egy hatalmas szimbólum, nagyon jólesik, ha hozzá hasonlítanak, vele egy szinten emlegetnek.”

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap