Meneküljön mindenki: brutális vihar csap le ma ránk jégesővel, kiadták a riasztást - Aki ITT él készüljön az ítéletidőre

Meneküljön mindenki: brutális vihar csap le ma ránk jégesővel, kiadták a riasztást - Aki ITT él készüljön az ítéletidőre


Semmi jót nem ígér mára az időjárás, sajnos a vasárnapot a négy fal között kell töltenünk, ha nem akar bőrig ázni.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. Hozzátették, hogy többfelé megélénkülhet, az északkeleti tájakon néhol megerősödik az északi szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 10, 18 fok között alakul.

A veszélyjelzés szerint napközben elszórtan, nagyobb eséllyel az ország keleti felében alakulhatnak ki zivatarok, azonban szinte bárhol lehet alacsony valószínűség mellett konvekció. A zivatarokkal erős szél jön, 50-70 km/h-s, vagy akár még ennél is durvább. Főként keleten intenzív csapadékra kell számítani, néhol akár a 40 mm eső is eshet. Mint írták, a zivatarok mellé akár jégeső is társulhat.

Megjegyezték, vasárnap délutántól zivatartól függetlenül Borsod keleti részén és Szabolcsban (főként a Nyírségben) 60-65 km/h körüli lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

Térképen mutatjok, hogy mely vármegyékre adtak ki figyelmeztetést.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap