Most jött a hír Halász Juditról - Alig akarjuk elhinni

Most jött a hír Halász Juditról - Alig akarjuk elhinni


Halász Judit háromszoros nagymama, ám ritkán beszél unokáiról. A gyerekek már nagyfiúk, de nem felnőttek, így a színművésznőnek még sokat kell várnia a dédnagymama szerepre.

A Kossuth-díjas érdemes művész tavaly év végén töltötte be a nyolcvanadik életévét. Közel hatvan éve tagja a Vígszínháznak, ahol a drámairodalom legnagyobb klasszikusaiban láthatja őt a nagyérdemű estéről estére. Nem túlzás azt állítani, hogy több generáció számára is hatalmas értéket tett le a magyar kultúra oltárára: verses-zenés lemezeit évtizedek óta hallgatják kicsik és nagyok egyaránt.

A három fiú már a saját világát éli
Fia, Tamás 1971-ben született, három gyönyörű unokával ajándékozta meg a művésznőt. Halász Juditnak a szabadidejében a család a legfontosabb, ám csak ritkán beszél a gyerekekről, ennek pedig nagyon egyszerű oka van.

Az unokáim, Félix, Maximilián és Leó kisgyerekként szerették, amikor meséltem, énekeltem nekik lefekvés előtt, amikor nálunk aludtak. Most már nagyfiúk.

Nem szeretik, ha a megkérdezésük nélkül róluk beszélek. Már a saját világukat élik, és ahogy ilyenkor a fiatalok, nem akarják, hogy a hátuk mögött ebbe bárki beleszóljon. Középiskolások, a legidősebb idén érettségizik, a középső tizenegyedikes, a legkisebb pedig kilencedikbe jár. Még nem felnőttek, tehát várnom kell, hogy dédi lehessek – mesélte unokáiról Halász Judit a Star magazinnak adott interjúban.

Ritkán hívja meg unokáit az előadásaira
A Kossuth-díjas színművésznő-énekesnő fia családjával korábban Amerikában élt, de Halász Judit legnagyobb örömére jó pár éve hazaköltöztek, ám a szoros kapcsolat ellenére csak ritkán hívja unokáit az előadásaira. Generációk nőttek fel a gyerekdalain, de unokáinak ő nem a híres színésznő, hanem Jutka nagyi, és szeretné, ha ez így is maradna.

Azt szeretném, és ők is, ha saját maguk tehetsége és érdeklődése szerint alakíthatnák az életüket és nem gondolná azt senki, hogy nekik bármi könnyebb, mert az én unokáim.

A színházba sem viszem őket, csak olyan előadáshoz, ami nekik való, amiről tudom, hogy értik és élvezni tudják – nyilatkozta korábban a Borsnak.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap