Most jött a megrázó hír! Elhunyt Lang Györgyi - Nyugodj Békében!

Most jött a megrázó hír! Elhunyt Lang Györgyi - Nyugodj Békében!


A népszerű Pa-Dö-Dö együttes frontembere szombaton délután, 66 éves korában hunyt el otthonában - tudta meg a szomorú hírt a Bors.

Lang Györgyi 1957. májusában született Szegeden, majd pedig 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húsz éves korában kezdte el 1977-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1981-ben diplomát szerzett. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. Még ugyanebben az évben alapította meg Falusi Mariannal a máig hatalmas népszerűségnek örvendő Pa-Dö-Dő együttest.

28 évesen már beteg volt 28 éves korában diagnosztizálták betegségét, a Sclerosis multiplext, amely ezután egész életében elkísérte. Betegsége miatt már hosszú évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021-ben stroke-ot kapott. Beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult.

Lang Györgyi és Falusi Mariann barátsága hosszú évtizedekre tekint vissza. A két színésznő A rémségek kicsiny boltja című musicalben szerepeltek együtt először, a próbákon pedig hamar kialakult az összhang, később pedig a szoros barátság. Először az Interpop Fesztiválon léptek fel együtt, ennek a könnyűzenei fesztiválnak köszönhetik népszerűségüket és első albumukat - írja a Blikk.hu

1990-ben jelent meg második albumuk, melyről a szovjet katonák kivonulásáról szóló Bye-Bye Szása című dal óriási sláger lett, népszerűsége a mai napig töretlen.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap