Most jött a megrázó hír! Nem is tudták, hogy beteg - Tüdőrákban hunyt el a csodálatos énekesnő

Most jött a megrázó hír! Nem is tudták, hogy beteg - Tüdőrákban hunyt el a csodálatos énekesnő


Sokkolta a bejelentés a rajongókat.

Meghalt a világhírű rockénekes és dalszerző, Rita Lee, a Tropicalia művészeti mozgalom ikonja – közölte család. A legendás brazil előadó két évig küzdött a tüdőrákkal.

"Sao Paulo-i otthonában tegnap késő este meghalt Rita Lee, családja minden szeretetétől körülvéve, ahogy mindig is szerette volna" - áll az énekesnő Instagram-oldalán közzétett közleményben.

Haláláról művészek, politikusok és hírességek emlékeztek meg közösségi oldalaikon, megesztalva a brazil rockban betöltött úttörő szerepét. Luiz Inacio Lula da Silva elnök korát megelőző nagy művésznek, a brazil zene egyik legnagyobb és legragyogóbb tehetségének nevezte.

Rita Lee Jones de Carvalho 1947. december 31-én született Sao Paulóban, amerikai származású fogorvos apuka és olasz felmenőkkel rendelkező brazil zongoraművész anyuka gyermekeként. Központi szerepet játszott Brazília politikailag terhelt Tropicalia mozgalmában, amely az 1964-ben kezdődő katonai diktatúra ellenére alakult ki, és akkori munkáját gyakran cenzúrázták. Több mint 20 album és 55 millió eladott lemez éll mögötte. Dalai a feminizmussal és a szexszel kapcsolatos kérdéseket érintették egy olyan korszakban, amikor ezek a kérdések tabunak számítottak.

Rita Lee-nél 2021-ben tüdőrákot diagnosztizáltak, hosszan dacolt a gyilkos kórral, de nem tudta legyőzni azt. Rita Lee 75 évet élt.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap