Nagy a baj! Egész Magyarország aggódik és imádkozik Szilárdért, aki már több mint 24 órája nem adott életjelet magáról - Felesége felkészült a legrosszabbra

Nagy a baj! Egész Magyarország aggódik és imádkozik Szilárdért, aki már több mint 24 órája nem adott életjelet magáról - Felesége felkészült a legrosszabbra


Csaknem negyvennyolc óra telt el, hogy Suhajda Szilárd elindult a Mount Everest csúcsára, de még mindig nem tudni, mi történt.

Egyre aggasztóbb a helyzet Suhajda Szilárddal kapcsolatban, mert bár május 24-én, szerdán 19.30-kor (magyar idő szerint valamivel 15.30 után) bejelentkezett a műholdas készülékéről, csaknem egy napja nincs hír a magyar mászóról, aki ráadásul extrém magasságban, nyolcezer méter felett tartózkodik (?) csaknem negyvennyolc órája.

Időközben Legindi Tímea, Suhajda Szilárd felesége és egyben az expedíció itthoni koordinátora segítséget kért férje ügynökségétől. Két serpa még szerda éjjel elindult a 7950 méter magasan lévő négyes táborba, ahonnan Szilárd két napja megindította a csúcsmászást, és ahova ereszkedés után megérkezhet.

Legindi Tímea munkáját segíti Pintér László, a Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei internetes portál szakírója, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetője is. Ketten összeállítottak egy rövid tájékoztatót, mi is történt a csúcsmászás megindítását követően, de a részletekről Szilárd felesége szóban is beszámolt a Rádió1 reggeli műsorában. Elmondta, azért is bizakodik, mert tavaly, a Lhoce mászása közben két napig fogalmuk sem volt, Szilárd merre jár a 8516 méter magas hegyen. A hölgy ugyanakkor hozzátette, ahogy telnek az órák, felkészült, hogy közleményt kell kiadnia férje eltűnéséről.

Ezt támaszthatja alá, hogy a Suhajda Szilárd keresésére megkért két serpa közül az egyik már visszafordult, és a hírek szerint a másik május 25-én, csütörtök délig tartja értelmét extrém magasságban tartózkodni. Egyébként szerda éjjel Márton Peter Price is telefonon kért segítséget. A Londonban élő fiatalember a napokban, május 14-én – szervezett úttal és oxigénpalack segítségével – feljutott a csúcsra, és miután megtudta, hogy Szilárd bajba kerülhetett, felhívta a mászását segítő csapata vezetőjét, aki szintén a csúcs felé tartott csapatával. Ígéretet tett, ha szükséges, segítenek Szilárdnak az ereszkedésben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap