Olyan emelést kaphatnak a nyugdíjasok, amire még Magyarországon nem volt példa - Íme a részletek

Olyan emelést kaphatnak a nyugdíjasok, amire még Magyarországon nem volt példa - Íme a részletek

Közzétette a konvergencia-programot a kormány, amelyből kiderül, hogy nagyobb inflációt várnak jövőre, mint azt pár hónappal ezelőtt kalkulálták: a Pénzügyminisztérium decemberben még 4,3 százalékos pénzromlással számolt, most már 6 százalékos inflációval kalkulál a kormány 2024-ben. Mivel a nyugdíjemelést az inflációhoz kötik, ezt azt jelenti, hogy nem 4,3 százalékos, hanem 6 százalékos emelésre számíthatnak nyugdíjasok a jelen állás szerint.

Ez az átlagos nyugdíj esetén 12 ezer forint pluszt jelenthet havonta, abban az esetben, ha idén nem kerül sor nyugdíj-kiegészítésre – hívta fel a figyelmet az mfor.hu.

Idén nem lát esélyt a kormány a nyugdíjprémiumra, amelynek ugye feltétele, hogy 3,5 százalékosnál nagyobb mértékben emelkedjen a GDP. 2023-ra ugyanis csak 1,5 százalékos növekedést remél a kormány. Jövő novemberben viszont számolhatnak ezzel a nyugdíjasok, amennyiben bejön a kormány prognózisa a 4 százalékos GDP-növekedésről 2024-ben. Ez esetben 10 ezer forint pluszpénz jut a nyugdíjasoknak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap