Szívszorító látványt nyújt a nemrég meghalt magyar zenész végső nyughelye - ÍME

Szívszorító látványt nyújt a nemrég meghalt magyar zenész végső nyughelye - ÍME


Riki Church 26 éven át, 2020-ig volt a banda tagja. Idén februárban hunyt el súlyos betegség után.

Péntek délután az Óbudai temetőben vettek végső búcsút Biricz Tibortól, művésznevén Riki Church-től, aki 26 éven át volt a Junkies ikonikus basszusgitárosa. Jellegzetes külseje, stílusa és angol nyelvű dalai felejtethetetlenné tették.

A zenész idén februárban hunyt el, súlyos betegség után, 53 éves korában, amit a zenekar a Facebookon jelentett be.

- Drága Riki!
Próbáljuk megérteni, hogy nem vagy többé. Üresség és végtelen szomorúság marad utánad. Még tudtunk veled beszélni az elmúlt napokban, együtt reménykedtünk, hogy végül jóra fordul minden. Sajnos nem így történt. Életünk hatalmas darabját viszed magaddal. Nyugodj békében
- írták akkor.

A zenésztől május 26-án vettek végső búcsút az Óbudai temetőben, a családja, barátok és természetesen a rajongók társaságában. A banda a szertartás után a következőt tette közzé:A szívszorító bejegyzés alá csak úgy özönlöttek a részvétet nyilvánító hozzászólások, szinte minden rajongónak volt valamilyen kedves, vagy vicces emléke Rikiről.

- Jó utat, Riki! Miután elmentél sok fájó gondolat gyötört úgy egy hónapig. Nem csupán a múló idő - kb. 1995 óta hallgatok Junkiest - vagy saját életem hepehupás és tőle messze sodró útja kezdett foglalkoztatni, hanem tinédzser gyermekeimet elnézve rájöttem : nekik nincsen Rikijük. Nincs példaképük. Nincs élő, alkotó ember ott valahol a távolban, akit látni, megismerni de legalább megközelíteni akarnának.
- írta egy rajongó, aki szintén fájó szívvel búcsúzik Rikitől.

A temetésen a Bors egyik olvasója is jelen volt, és egy fotót küldött nekünk Riki végső nyughelyéről:

Fotó: Bors olvasó

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap